DORDRECHT – Eric Noordegraaf is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer/coach voor de in de Eredivisie en reserve Eredivisie uitkomende Herenselectie van MNC Dordrecht. De 55-jarige Noordegraaf volgt het vertrekkende duo Joachim de Ruijsscher en Bart Janssen op. De staf van de herenselectie zal verder worden uitgebreid met prominente MNC-ers.

 

Eric Noordegraaf heeft een rijk waterpoloverleden. Als speler nam hij tweemaal deel aan de Olympische Spelen: in 1980 en 1984. Hij speelde competitie voor AZC uit Alphen aan de Rijn en werd tien keer landskampioen, elf keer bekerkampioen en speelde twee Europacupfinales. In 1982 won Eric als speler van het Nederlands team de wereldbeker.

Na zijn actieve waterpolocarrière was hij korte tijd assistent-trainer van het Nederlands team en won hij vier keer als trainer van AZC het Nederlands kampioenschap. In 2004 begon hij het eerste Water-opleidingscentrum ( WOC ) van Nederland in Alphen aan de Rijn.

Het bestuur is zeer verheugd met het aanstellen van Eric Noordegraaf als hoofdtrainer. ‘Buiten het feit dat Eric de juiste man is voor de Herenselectie, is hij ook de juiste man voor de ontwikkeling van onze jeugd.’ Ron van Buren en Remco Verheij, verantwoordelijk voor het prestatiesport beleid, verheugen zich dan ook op de toekomstige samenwerking. Eric Noordegraaf tekent een contract voor één jaar, met de intentie langer met elkaar door te gaan.

Eric Noordegraaf : “Bij de vereniging MNC heersen gezonde, sportieve ambities en de gemeente Dordrecht heeft een helder topsportbeleid. Deze omstandigheden geven mij  voldoende vertrouwen, om aan de slag te gaan bij de herenselectie van MNC Dordrecht.”