DORDRECHT-Afgelopen weekeinde stond in het teken van incasseringsvermogen bij ProClass Lions. De ploeg uit Dordt uitkomend in poule A van de BeNe League verloor dan ook tweemaal tegen Hotwings Panters uit Zoetermeer en Herentals.

Zaterdag waren de Panters te gast aan de Dordtse Sportboulevard. Een team met een aantal internationals in de gelederen waaronder Jurryd Smit en voormalig Dordrecht Lions speler Joy Turpijn. Bovendien werd coach Janusz Janikowksi vorig seizoen nog kampioen in de eerste divisie met HIJS Hokij uit Den Haag. De Lions stond dus een mooie uitdaging te wachten, maar daar leek het team van Stefan Collard in eerste instantie geen problemen mee te hebben. De gasten uit Zoetermeer kwamen weliswaar via Jeffrey Melissant op voorsprong, maar Lions-aanvoerder Mitchell Riedijk schoot nog geen drie minuten later de gelijkmaker langs de Panters-goalie. Twee minuten voor het einde van de eerste periode was het Joy Turpijn die de 1-2 liet aantekenen. Aan het begin van de tweede periode werd het 1-3 door Thomas Borgman, maar in dezelfde minuut was het Floris Veenhuizen die de zogenaamde aansluitingstreffer scoorde. De volgende vier treffers waren voor de Panters waardoor de stand na 40 minuten 2-7 was. Daarna herstelden de Dordtenaren zich enigszins al liepen de Zoetermeerders toch nog uit naar 2-10. Vlak voor het eindsignaal was het wederom Mitchell Riedijk die het verschil naar 3-10 verkleinde met zijn tweede treffer van de avond

Een dag later stond in België de moeilijke uitwedstrijd tegen HYC Herentals op het programma. Met een verlies van 13-0 valt daar niet veel over te zeggen of soms wel? Ja toch wel aangezien dit een wedstrijd was die absoluut geen affiche voor de ijshockeysport kan worden genoemd gezien het groot aantal straffen. “Ja waar moet ik beginnen,” verzuchtte een verbouwereerde ProClass Lions coach Stefan Collard na afloop. “Herentals is een stuk sterker maar heeft ook een aantal spelers waarbij een steekje los zit naar mijn idee. Terwijl ze veel sterker waren wilden ze er een boks wedstrijd van maken. Doordat wij met veel discipline er niet op ingingen werden ze alleen maar gekker en zetten ze zichzelf aardig voor schut.”

 

Komend weekeinde staat er een uitwedstrijd voor de reguliere competitie op het programma tegen het al eerder genoemde HIJS Hokij uit Den Haag, terwijl op zondag 6 december de Nijmegenaren van Ahoud Devils op bezoek komen in het kader van de Nationale IJshockeybeker. De wedstrijd begint om 20.15 uurin de ijshal aan de Sportboulevard.