DORDRECHT-FC Dordrecht is vrijdagavond in het thuistreffen met Fortuna Sittard tegen een nederlaag aangelopen. In het Riwal Hoogwerkers Stadion klopten de Limburgers de Dordtse Schapenkoppen met 1-3.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van trainer Harry van der Ham. Al in de tiende minuut zette Rangelo Janga de 1-0 voor de Dordtenaren op het scorebord. Tien minuten voor rust kwam de kentering in de wedstrijd. Jordy Vleugels hield zijn Limburgse opponent even maar licht vast. Vleugels kon met rood vertrekken en Fortuna kreeg een strafschop. Roel Janssen maakte dankbaar gebruik van het presentje en scoorde de 1-1 gelijkmaker.

Tien minuten na rust kreeg het met tien man spelende FC Dordrecht de tweede tegentreffer om de oren.Lars Hutten was de maker van de 1-2. FC Dordrecht kreeg vervolgens middels Nick de Bondt de kans op de gelijkmaker, maar helaas faalde de Bondt in de afronding. In de laatste minuut bepaalde Briels de 1-3 eindstand.Na de nederlaag van vandaag is de Krommedijkclub afgezakt naar de twaalfde plaat op de ranglijst. Maandag staat voor FC Dordrecht het uittreffen met VVV Venlo op de rol.