DORDRECHT – Na een bloedstollende ontknoping zijn de meiden van MB1 van DMHC kampioen van de zaalcompetitie in de subtopklasse geworden. Een unieke prestatie, zeggen trainer-coaches Nick Sandbergen en Jeroen Siskens. Genoeg reden voor een feestelijke huldiging in het clubhuis van de Dordtse hockeyclub. Die vond woensdagavond plaats. (Foto: Thymen Stolk)

In de zaalcompetitie bij hockey spelen de teams twee wedstrijden van 35 minuten. MB1 van DMHC  moest tegen Catwijk MB1 en Leonidas MB2. “Voor beide wedstrijden stonden wij twee punten achter op Catwijk, alleen wel met een hoger doelsaldo”, vertellen de coaches. “De eerste wedstrijd tussen Leonidas MB2 en Catwijk MB1 eindigde in 1-1, de wedstrijd erna tussen Dordrecht MB1 en Leonidas MB1 eindigde in een 5-1 winst, waarin Dordrecht de hele wedstrijd beheerste en duidelijk de betere was. Dit zorgde ervoor dat zowel Catwijk als Dordrecht op 20 punten kwamen te staan, met nog steeds een beter doelsaldo voor DMHC. Dordrecht MB1 had hierdoor genoeg aan een gelijkspel. De wedstrijd begon voortvarend, want al na twee minuten maakte Lieke Schepers van dichtbij de 1-0. Dordrecht kreeg hierna nog veel kansen, maar wist de voorsprong niet te vergroten. Catwijk, dat er af en toe gevaarlijk uit kwam, scoorde na 20 minuten tegen het spelbeeld in de 1-1. Kort hierna volgde het antwoord van Dordrecht. Britney Sas liep de cirkel binnen, speelde haar directe tegenstander uit en legde de bal in de 22e minuut met een backhand-push in de linkerkruising. De wedstrijd viel hierna wat stil. Dordrecht kwam er heel af en toe nog wel gevaarlijk uit door passes die in de hoeken werden gelegd en vanuit daar voor werden gekaatst, maar een doelpunt bleef uit. Na 27 minuten kwam Catwijk vanuit een counter toch nog op gelijke hoogte. Kansen waren er hierna vooral voor DMHC. Eén minuut voor tijd kwam de bal bij Isa van Campen terecht die een harde schijnpass in de cirkel gaf. Deze werd van richting veranderd door Ilse Westera en viel onderkant lat binnen. Hiermee leek het feest compleet. Op de valreep scoorde Catwijk toch nog de gelijkmaker, maar direct hierna klonk het laatste fluitsignaal en was de buit binnen voor Dordrecht MB1.”

Het kampioensteam bestaat uit Danielle Vis, Lotte de Winter, Isa van Campen, Fleur Klabbers, Lotte Heijboer, Romy Geertsma, Lotte Mulders, Lieke Schepers, Ilse Westera, Eline Oei en Britney Sas.