DORDRECHT – Het heeft tot de 32e speeldag geduurd, maar vanmiddag brak FC Dordrecht met de treurigstemmende reeks op zondag. Voor het eerst deze competitie, na zeven nederlagen, stapte Dordrecht niet als verliezer van het veld op de tweede dag van het weekend. De krachtmeting met SC Cambuur eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De Dordtse noviteit verdiende het predicaat vrijblijvend, want het eredivisieschap viel al niet meer te redden. En met die wetenschap slaagde het gezelschap van Jan Everse in ieder geval in de opzet de sportieve eer hoog te houden. Van een memorabele ontmoeting was echter geen sprake. Afgezien van een aantrekkelijke opening, was gezapigheid troef. De Friezen mochten dat zichzelf aanrekenen. Cambuur lonkt naar de achtste plaats bij de eindafrekening, die deelname betekent aan de play-offs voor Europees voetbal, maar maakte geen geïnspireerde indruk aan de Krommedijk.
Het team van Henk de Jong kreeg wel de meeste en ook beste kansen, maar drie punten waren een wel erg royale beloning geweest voor het tegenvallende optreden. Toch had Cambuur moeten scoren, maar na de pauze faalde Bartholomew Ogbeche tot twee keer op een paar meter afstand van het Dordtse doel. De eerste keer kwam hij een flink uitgevallen teenlengte tekort, wat later raakte hij de bal volledig verkeerd.
FC Dordrecht, dat een handvol keer enig gevaar stichtte, bleef defensief overeind en hield voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis een Friese ploeg op 0-0. Eind januari vielen er bij FC Dordrecht – SC Heerenveen ook geen doelpunten.
Dordrecht hervat de competitie op zondag 10 mei, in Enschede tegen FC Twente. Een week later sluit Dordt het eredivisieavontuur af met een thuiswedstrijd tegen runner-up Ajax. Komend weekend ligt de eredivisie stil, vanwege de bekerfinale.